Frilandsmuseet Herning

Afstand: 14.75 Km

Kun få minutter fra Hernings gågade kan du med et enkelt skridt træde 200 år tilbage i historien. Frilandsmuseet Herning byder nemlig på ægte, gammeldags landsbystemning, når det viser landlivet, som det blev levet på heden i 1800-tallet.

Livet på den midt- og vestjyske hede

Frilandsmuseet Herning giver dig en helt speciel mulighed for at opleve landlivet på den vest- og midtjyske hede, som det foregik i 1800-tallet. Mellem de gamle frugttræer kan du bevæge dig ind og ud af et hyggeligt bondegårdsmiljø, hvor frivillige hver torsdag smeder jern, passer haven, dyrker honning og vedligeholder bygningerne ved hjælp af gamle håndværksteknikker.

Indendørs finder du vores besættelseslejlighed og udstillingen om folkemindesamleren Evald Tang Kristensen. Men du kan også gå på opdagelse i Jens Nielsens Bondegård, som er en af museets mest populære attraktioner – særligt for børn. Her viser mere end 100 forskellige perspektivkasser livet og årets gang på en bondegård i starten af 1900-tallet.

Lyden af 1800-tallet

I stuehuset kan du få en autentisk lydoplevelse af en hedebondefamilies hverdag i den sidste halvdel af 1800-tallet. I bindestuen samtaler familien om de daglige gøremål, og ungerne plager faderen om at fortælle et eventyr, som han selvfølgelig gør. Der er knitrende lyde fra bilæggerovnen, uret tikker og en kvinde nynner en salme af Brorson, mens hun spinder på rokken. Lydinstallationen har rod i forskningsprojektet 'Soundscapes i autentiske bygninger', som er støttet af Velux Fonden.

Museum Midtjylland

Frilandsmuseet er en del af Museum Midtjylland, som består af fire kulturhistoriske museer, som hver især fortæller en bid af den midtjyske historie. Både den som er flere tusinde år gammel. Og den som stadig lever i minder, mennesker og håndværk. Så kig forbi, gå på opdagelse i historien – og oplev et Midtjylland både før, nu og i morgen. 

Du kan læse meget mere om museets aktiviteter, udstillinger og mange forskellige arrangementer og oplevelser på museummidtjylland.dkOpdateret af: VisitHerning  | mail@visitherning.com
Frilandsmuseet Herning Fotograf: Maja Theodoraki Copyright: Frilandsmuseet
Frilandsmuseet Herning Fotograf: Maja Theodoraki
Frilandsmuseet Herning Fotograf: Maja Theodoraki
Frilandsmuseet Herning Fotograf: Maja Theodoraki
Frilandsmuseet Herning Fotograf: Maja Theodoraki
Frilandsmuseet Herning Fotograf: Maja Theodoraki
Frilandsmuseet Herning Fotograf: Maja Theodoraki