Missionshuset Nazaret

Afstand: 8.93 Km

Missionshuset Nasaret i Nybro blev opført i 1889 som et af de første missionshuse på egnen. Forud for indvielsen opstod der et sandt kapløb mellem grundtviganerne og Indre Mission om at blive først færdige med at bygge eget hus.

Tidligere havde de to åndelige bevægelser begge kunnet afholde møder på den lokale skole, men missionsfolkene ville ikke opholde sig i de lokaler, hvor der blev danset og leget ugudelige lege. Samtidig ønskede grundtvigianerne et nyt sted med plads til at dyrke idræt og danse. Dermed begyndte et kapløb om at bygge hvert sit samlingssted. Grundtvigianerne vandt med en uge, da Ørre Forsamlingshus stod færdigt før Missionshuset.

I løbet 1960'erne gik missionshuset langsomt af brug, men blev, takket være den lokale missionsforening, bevaret med sit originale inventar.

I 1996 blev bygningen fredet og i 2002 gennemgribende restaureret. Huset står nu som et meget værdifuldt historisk minde om en tid, hvor befolkningen var delt i to folkelige bevægelser, grundtvigianismen og Indre Mission.

Nasaret er en del af vandre- og cykelruten ”Brydningstiden”, der forbinder de fire hjørnesten Helenes Hus, Nasaret, Forsamlingshuset og Nygaard Gl. Skole. På skiltet ved indgangen kan man læse om ruten, og hvis man har en smartphone, kan man også lytte til en spændende fortælling. Se hvordan på skiltet.

Missionshuset er åbent døgnet rundt i perioden 1. april - 31. oktober.Opdateret af: VisitHerning  | mail@visitherning.com
Missionshuset Nazaret Fotograf: Jannie Nyegaard
Missionshuset Nazaret Fotograf: Jannie Nyegaard
Missionshuset Nazaret Fotograf: Jannie Nyegaard
Missionshuset Nazaret Fotograf: Jannie Nyegaard