Daugbjerg Minilandsby og Gl. Vandmølle

Afstand: 34.85 Km

 | 97548314 |  31901453 |  knudleth@mail.dk |  Daugbjerg Minilandsby | 
Daugbjerg MiniLandsby og Gl. Vandmølle er bygget i skala 1:10 og består af 150 bygninger.

De 150 bygningerne er fordelt på 20 gårde, 10 småhuse samt kirke, skoler, vandmølle, Det kgl. Kalkbrænderi og springvandet der indikerer Sejbækkens udspring. Det er dette vandløb der giver vand til mølledammen.

Byen er, sin størrelse til trods, overordentlig rig på spændende seværdigheder såsom, Daugbjerg Dås, med dens mange myter og sagn, Den romanske kvadrestenskirke, Daugbjerg Kalkgruber, hvor Jens Langkniv, datidens svar på Robin Hood, holdt til og ikke mindst Daugbjerg Mini-Landsby.

Etableringen af Daugbjerg Mini-Landsby startede i 1994 og i 2007 stod Mini-Landsbyen færdig som en nøjagtig kopi af Daugbjerg som byen så ud før storbranden i 1791. Det fortælles at det var tatere og natmandsfolk der påsatte branden natten til skærtorsdag i 1791.

Husene i Daugbjerg Mini-Landsby er tegnet af Mini-Landsbyens arkitekt med hjælp fra originalt gammelt materiale. Minibyggerne, som har forestået arbejdet med at bygge husene, er alle pensionister, som er født og opvokset i og omkring Daugbjerg eller på anden vis har tilknytning til Daugbjerg.

Cafeen

De gamle bygninger er delvis opført i flintesten og huser i dag FlinteCafeen, selskabslokale og en butik med brugskunst samt et lanbrugsmuseum som der er fri adgang til.

Kontakt

Du kan læse mere om Daugbjerg Minilandsby og se deres åbningstider på deres hjemmeside: http://www.daugbjerg-minilandsby.dk/Opdateret af: Destination Limfjorden  | info@destinationlimfjorden.dk
Daugbjerg Minilandsby og Gl. Vandmølle Fotograf: Daugbjerg Minilandsby
Daugbjerg Minilandsby og Gl. Vandmølle Fotograf: Daugbjerg Minilandsby
Daugbjerg Minilandsby og Gl. Vandmølle Fotograf: Daugbjerg Minilandsby