Attraktioner

Inspiration til lokale attraktioner

Indtil 1962 blev der brudt brunkul i Abildå Brunkulsleje. Efter aftale kan man se tidligere brunkulsarbejdere genskabe arbejdet med at bryde brunkul. Det spændende naturområde er en vandretur værd og man kan også nyde sin medbragte mad. Efter forudgående aftale kan lejet ses i arbejde.

Trehøje Museum viser en stor samling af lokalt indsamlede værkstedsmiljøer samt en del landbrugsredskaber fra da man brugte rigtige hestekræfter.

Få en rundvisning på Møltrup Optagelseshjem - et botilbud, hvor beboerne bl.a. har dyrehold, slagteri og en madbutik, hvor stedets varer forhandles.

Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk åbnede i 2012 og er en enestående og unik arkitektonisk bygning, som fungerer som udstillingssted og huser samtidskunst, etableret kunst og ambitiøs kunst med lokal forankring i det vestjyske. Her kan du opleve 6-8 udstillinger og 3-5 musikalske indslag om året.

Kulsøen syd for Videbæk ligger i et område, hvor der før i tiden blev gravet brunkul. Området er nu et naturskønt område, hvor man kan gå tur omkring søen på en afmærket vandrerute - turen er 2,5 km lang og tager ca. en time. Der er grill- og bålpladser med opsatte borde og bænke, så man nyde eller tilberede sin medbragte mad. Har du fisketegn er det også muligt at fange din aftensmad i søen, her er både geder, aborre, skaller, ål, brasen og ørreder. 

HEART Herning Museum of Contemporary Art åbnede i 2009 i en helt ny bygning tegnet af den amerikanske arkitekt Steven Holl.Samlingen har udgangspunkt i dansk og international konceptuel og eksperimenterende kunst fra 1930'erne og frem til i dag. Museets samling består bl.a. af værker af Piero Manzoni, Paul Gadegaard, Ingvar Cronhammar, Bjørn Nørgaard, Joseph Beuys, Mario Merz, Knud Hvidberg, John Kørner og Troels Wörsel

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum i Herning er et kunstmuseum der ligger i Birk uden for Herning. Det blev indviet i 1976, og rummer mere end 4000 værker af de to kunstnere, Carl-Henning Pedersen og Else Alfelt. Udover at vise værker fra museets egne samlinger arrangeres særudstillinger, med andre kunstnere med tilknytning til COBRAbevægelsen.

Kulturbyen Holstebro er et besøg værd. Byen er kendt som Danmarks Flotteste Handelsby fordi kunsten og kulturen blomstrer overalt. Oplev den afslappede og hyggelige stemning i Holstebro by, som både byder på mangfoldige shopping-muligheder og flere hundrede specialbutikker.