Frilandsmuseet Herning

Afstand: 14.75 Km

Kun få minutter fra Hernings gågade kan du med et enkelt skridt træde 200 år tilbage i historien. Frilandsmuseet Herning byder nemlig på ægte, gammeldags landsbystemning, når det viser landlivet, som det blev levet på heden i 1800-tallet. Livet på den midt- og vestjyske hede

Frilandsmuseet Herning giver dig en helt speciel mulighed for at opleve landlivet på den vest- og midtjyske hede, som det foregik i 1800-tallet. Mellem de gamle frugttræer kan du bevæge dig ind og ud af et hyggeligt bondegårdsmiljø, hvor frivillige hver torsdag smeder jern, passer haven, dyrker honning og vedligeholder bygningerne ved hjælp af gamle håndværksteknikker.

Indendørs finder du vores besættelseslejlighed og udstillingen om folkemindesamleren Evald Tang Kristensen. Men du kan også gå på opdagelse i Jens Nielsens Bondegård, som er en af museets mest populære attraktioner – særligt for børn. Her viser mere end 100 forskellige perspektivkasser livet og årets gang på en bondegård i starten af 1900-tallet.

På Frilandsmuseet kan du opleve en omfattende lydinstallation - et såkaldt soundscape. Soundscapet er installeret i det gamle stuehus. Her kan museets gæster opleve en komplet og autentisk lydoplevelse af en hedebondefamilies hverdag i den sidste halvdel af 1800-tallet.

Museum Midtjylland

Frilandsmuseet er en del af Museum Midtjylland, som består af fem kulturhistoriske museer, som hver især fortæller en bid af den midtjyske historie. Både den som er flere tusinde år gammel. Og den som stadig lever i minder, mennesker og håndværk. Så kig forbi, gå på opdagelse i historien – og oplev et Midtjylland både før, nu og i morgen. 

Du kan læse meget mere om museets aktiviteter, udstillinger og mange forskellige arrangementer og oplevelser på museummidtjylland.dk

Opdateret af: VisitHerning  | mail@visitherning.com
Fotograf: Maja Theodoraki
Fotograf: Maja Theodoraki
Fotograf: Maja Theodoraki
Fotograf: Maja Theodoraki
Fotograf: Maja Theodoraki
Fotograf: Maja Theodoraki
Fotograf: Maja Theodoraki Copyright: Frilandsmuseet